Powered by Blogger.
Një njeri i vjetër i tha nipit
"Biri im brenda nesh ekziston një betejë mes dy ujqërve.
Njëri është djallëzor. Është nervoz, xheloz, inferior, gënjeshtar, egoist, lakmitar dhe lëndues.
Tjetri është i mirë. Është i lumtur, paqësor, i dashur, besnik dhe i ndjeshëm."
Djali mendoi për këtë dhe pyeti,
" Gjysh cili ujk fiton?"
Plaku i vjetër ia ktheu,
" Ai të cilin ti e ushqen."
Ja vlen te perkulesh per dike qe ka shume vlera.Per dike qe e do dhe te do! Per dike qe te larteson para tjerve,e jo qe te bene te ulesh koken,me prezencen e saj...

Dashuria e Nenes

I kerkoj falje nenes sime sepse...
Ajo ka ndjere dhimbje gjat lindjes sime.
ka ndenjur pa gjume per te me rritur dhe edukuar.
Ka qare kur une kam qare.
Eshte gezuar kur ka degjuar te qeshurat e mia te para.
Eshte semure kur (une) kam qene semure.
Eshte sheruar kur une jam sheruar.
Ka duruar zhurmat dhe shushurimat e mia.
mi ka falur gabimet e mia qe i kam bere ndaj saj, mi ka permendur te mirat e mia.
NENA, eshte gjeja me e shenjte ne bote qe deri ne frymen e fundit nuk te braktis