Powered by Blogger.

Historia e lapsit dhe pese mesimet e jetes qe duhet ti mesoni cdo femije

Historia e Lapsit
Një fëmijë po shikonte gjyshen e tij që po shkruante një letër dhe e pyeti:
- Gjyshe mos ndoshta po shkruan një histori për mua?
Gjyshja pushoi së shkruari, buzëqeshi dhe i tha nipit të saj: 
- Po me të vërtetë po shkruaj diçka për ty. Por ajo që është më rëndësishme se fjalët, është pikërisht ky laps që po përdor. Do të doja që kur të rritesh të bëhesh si ky laps.
Djali i habitur, po shikonte me kujdes lapsin por nuk po dallonte asgjë të veçantë.
- Ky laps është i njëjti me të gjithë lapsat e tjerë që kam parë.
- Gjithçka varet nga mënyra me të cilën i shikon gjërat. Lapsi ka 5 veçori, të cilat nëse do të arrish t’i mbash do të jesh gjithmonë një njeri që do të gjendet në harmoni me botën.
Veçoria e parë: Mund të bësh gjëra të mëdha, por mos harro kurrë se ekziston një dorë që udhëheq hapat e tu.
Veçoria e dytë: Herë pas here duhet të ndaloj së shkruari dhe të përdor prehësen. Kjo gjë e bën lapsin të vuajë pak, por e bën më të mprehtë. Kështu duhet të mësosh të durosh disa prova pasi do të të bëjnë njeri më të mirë.
Veçoria e tretë: lapsi ynë, lejon gjithmonë të përdorim gomën për të fshirë gabimet. Duhet të kuptosh se të korigjojmë diçka që nuk bëmë mirë nuk është gjë e keqe, por e rëndësishme që të mbetemi në rrugën e drejtë.
Veçoria e katërt: Vlera e lapsit nuk gjendet tek druri apo tek forma e tij e jashtëme, por tek grafiti që ka brenda. Duhet të përkujdesesh gjithmonë për atë që ndodh brenda teje.

Veçoria e pestë: Le gjithmonë një shenjë. Kështu pra, të dish se çfarëdo që të bësh do të lëjë gjurmë dhe të përpiqesh të jesh i vetëdijshëm për çdo veprim që bën.
Please Share it! :)

No comments :

Post a Comment