Powered by Blogger.

Kurr mos gjykoni te tjeret - Nje histori prekese

Nje doktor hyri me nxitim ne spital pasi ishte telefonuar per nje urgjence ne spital. Ai shkoi direkt per tek dhoma e operimit, tek korridori gjeti te atin e djalit qe priste doktorin: " Pse tu desh kaq kohe te vije? Se di qe jeta e djalit tim eshte ne rrezik? TI nuk ke sens pergjegjsie?"

Doktori buzeqeshi dhe i tha: - Me fal por nuk isha ne spital dhe erdha aq shpejt sa munda pasi me telefonuan dhe tani qetesohuni. -''Te qetesohem? Po sikur djali juaj te ishte tani ne dhomen e operimit? Do te ishit ju i qete? Djali juaj te vdiste tani cfare do te beje ti?!'' Doktori buzeqeshi dhe ju pergjigj: ''Sic thuhet nga dheu ne jemi te krijuar dhe ne dhe do kthehemi i bekuar qoft emri i Zotit.. Doktoret nuk mund te shpetojne jete. Shko dhe lutu per djalin tend ne do bejme me te miren me ndihmen e Zotit.'' "Te japesh keshilla kur nukje i shqetesuar eshte kaq e lehte ''-mermeriti babai i djalit"
Operimi zgjati disa ore mbasi doktori doli jashte i lumtur " fale zotit djali jot shpetoj" i tha te atit te djalit. Dhe papritur qe babai i djalit ti kthente pergjigje doktori i tha qe per cdo pyetje qe kishte te pyeste infermjeren!! "Pse eshte kaq arrogant " ai mund te priste disa minuta sa te pyesja mbi gjendjen shendetesore te djalit tim i tha infermjeres. Infermjerja ju pergjigj me lot ne sy: " Djali i tij vdiq dje ne nje aksident rrugor, ai ishte ne varrimin e djalit te tij kur ne i telefonuam per djalin tuaj. Dhe tani qe ai shpetoj jeten e djalit tuaj shkoj me nxitim per te varrosur djalin e tij
Please Share it! :)

No comments :

Post a Comment