Powered by Blogger.

wWw.ForumiJone.Net

wWw.ForumiJone.Net


Gati zemra e parë artificiale për transplant

Posted: 20 Oct 2010 12:32 AM PDT

30 vjet pas transplantit të parë të zemrës në botë, teknologjia sjell shpresë për pacientët e sëmundjeve kardiovaskulare. Kjo zemër artificiale e përbërë nga titaniumi, sensorë elektronikë të përdorura në raketa ushtarake dhe qeliza sintetike që lejojnë trupin njerëzor ta pranojë atë më së...

Per me shume vizitoni http://forumijone.Net

Ushqimet me më shumë OMGJ

Posted: 20 Oct 2010 12:30 AM PDT

Sipas lajmit të publikuar në adresën howStuffWorks jepen 5 produktet ku përdoret më shumë OMGJ: 1. Aspartam (ëmbëlsues sintetik): Megjithëse teknikisht është një lëndë sintetike, përftohet si rezultat i kombinacionit të dy amino acideve natyrale. Këto acide prodhohen nga dy lloje të ndryshme...

Per me shume vizitoni http://forumijone.Net

Rrezatimi i celularit mbi njeriun

Posted: 20 Oct 2010 12:21 AM PDT

Për sistemin GSM (sistemi i sotëm e telefonisë celulare), dihet se frekuenca bartëse është 900MHz, por në të vërtetë ajo shtrihet ndërmjet 890MHz dhe 915MHz. Brenda kësaj bande, baza celulare i atribuon çdo përdoruesi një bandë më të ngushtë prej 0.2 Mhz për çdo bisedë. Kjo bandë ndryshon kur...

Per me shume vizitoni http://forumijone.Net

Rreziku i dëmtimit nga rrezet e celularëve

Posted: 20 Oct 2010 12:21 AM PDT

Shumë Organizata përfshirë industrinë e telefonave celularë zvogëlonin rrezikun e dëmtimit nga rrezet e celularëve. Rezultate studimi në terma të shkurtër janë përdorur për të bindur konsumatorët se përdorimi i një telefoni celular nuk është i shoqëruar me një tumor në tru ose kancer, që zhvillohen...

Per me shume vizitoni http://forumijone.Net

Ndërtesa që duket sikur është në lëvizje të përhershme

Posted: 19 Oct 2010 11:43 AM PDT

Ndërtesa "Bikman"në Nju-Jork dizajnuar nga arkitekti Frenk Geri duket sikur është inspiruar nga arkitektura transformuese e filmit të ri të "Zanafilla" e Kristofer Nolan. Arkitektura unike krijon imagjinatë sesi ndërtesa duket sikur është në lëvizje, kurse kur të përfundojë ndërtesa "Bikman"do jetë...

Per me shume vizitoni http://forumijone.Net
Please Share it! :)

No comments :

Post a Comment