Powered by Blogger.

Lajmet Me Te Fundit Ne wWw.ForumiJone.Net

Lajmet Me Te Fundit Ne wWw.ForumiJone.Net


Del nga spitali njeriu me transplant në fytyrë

Posted: 29 Jul 2010 10:44 AM PDT

Njeriu i parë në botë që kreu një transplant të plotë të fytyrës ka dalë nga spitali i "Vall d'Hebron" në Barcelonë ku u operua në 20 mars nga një ekip prej 30 mjekësh. Gjatë një konference shtypi të transmetuar në Tve24, kreu i shërbimit të kirurgjisë plastike Joan Pere Barret tha se pacienti ka kaluar dy gjendje akute në 4 muajt e fundit dhe ka rekuperuar një pjesë të madhe të funksioneve të muskujve në fytyrë. Brenda 1 viti e gjysmë ai mund të fitojë 80-90 % të funksioneve të fytyrës. ...

Ndërtesa “Empire State Building” ndryshon ngjyrë

Posted: 29 Jul 2010 10:37 AM PDT

Ndryshim në ngjyrë për ndërtesën e famshme të New York, "Empire State Building". Tashmë jeshilja do karakterizojë ndërtesën historike që do të bëhet mik i ngushtë i ambientit. Me rreth 13 milionë dollarë investime, do të kryhen punime për të reduktuar konsumin e energjisë 40 % dhe ndotjen. 6.150 dritaret do të rivishen me izolues. Ky ndryshim do kursejë energji sa për 40 mijë familje ose do nëse e krahasojmë me makinat, gratacela do ta reduktojë ndotjen pothuajse sa heqja e 20 mijë ...
Please Share it! :)

No comments :

Post a Comment