Powered by Blogger.

Nese Folderi juaj nuk hapet !

Nese Folderi juaj nuk hapet !
Nese Folderi Juaj Nuk Hapet , nese klikon dy here ne folder edhe nuk hapet ( ne kete rast mun te hapet Search ose cilido Action ) atehere shkojme per ta rregulluar
Start ---->>> Run ----->>> regedit
e gjejme
[HKEY_CLASSES_ROOT Directory shell]
pastaj te " Default" klikon dy here edhe te value data e beni " none "
pastaj njete e bejme edhe te
[HKEY_CLASSES_ROOT Drive shell]
te " Default" value data e beni " none "
edhe folderi ju kthehet ne gjendje te rregull

Ku shkojne filet e fshiera ?
Se pari pasi ti fshiejm filet ato shkojn ne shporten e kompjuterit nga e cila mund ti kthejm me lehtesi.Por nese ato i fshijm edhe nga shporta, ato zhvendosen ne nje pjes te hardiskut.Kjo pjes e hardiskut i grumbullon keto file dhe folldera, te cilat i ruan ne nje sektor afer hardiskut i cili perdoret nga sistemi operativ, keto file jan te pa dukshme per sistemin operativ dhe eventualisht pas nje kohe mbi to do te shkruhen te dhëna te reja.
Por fatemirsisht ne internet ekistojn disa programe te cilat ju mundesojn rikthimin e tyre.
Mirepo mundesia e rikthimit te ketyre fileve mvaret nga koha e qe prej kur i keni fshir ato file
nese ato jan fshir para nje kohe te shkurter mundesia e rikthimit te tyre eshte me e madhe, por nese kalon nje koh e gjat ato mund te jen rishkriar dhe nuk do te mund ti ktheni.
Nganjeher ju mund te riktheni file te cilat nuk jan rishkruar plotesisht.
Programe per rikthimin e tyre ka mjafte ja nje prej tyre
Size-1.77MB
www.r-undelete.com

Bllokimi I web faqeve apo siteve qe nuk doni ju apo femiju juaj ti shof !
Ja nje menyr e cila i bllokon faqet qe te mos hapen ne kompjuterin tuaj... tani mund ti ruani femijet nga xxx faqet.
hapim: local disk C shkoj windows/system32/drivers/etc/hosts
kete fajll hosts e hapim me notepad edhe shkojm n'fund edhe e shkruajm 127.0.0.2 www.webfaqja.com
tani provoni a do te ju hapet faqja
per ti bllokuar website tjera shkruani 127.0.0.3 www.webfaqja.comContent of the new page
funksionon 100%

Si ta shpejtojme hapjen e Folderave ?
Ndonjeher kur hapni My Computer ju ndodh qe folderat shfaqen ngadal ,kjo ndodh per shkak se Windows Xp ne menyre automatike kerkon per Network file.
Per ta shpejtuar kete veprim, vepro keshtu:
1. Hape My Computer
2. Kliko ne Tools
3. Pastaj Folder Options
4. Kliko View
5. Largoje opcionin Automatically search for network folders and printers
6. Kliko Apply
7. Kliko Ok
8. Ristarto Pc
Please Share it! :)

No comments :

Post a Comment