Powered by Blogger.

Fabula

Shamatë

Mami,babi për çdo natë
Bëjnë sherr dhe shamatë.
Ja thotë mami një të share:
-Je gomar mbi gomar!
Ja pret babi si me kosë:
-Unë gomar por ti je dose!
Struket Beni nën divan:
-Po une vallë çfarë kafshe jam?

Majmuni dhe derrkuci”

Një majmun po lyp këpucë.
I thotë shitesi:
-Do të vrasin nja dy ditë
Por ti hiq mos u merzit!
Dhe majmuni llafperon:
-Po I blej dy ditë më vonë…

Zjarr

Një kolibe mori zjarr
Ngeli qeni si qyqar.
Fugë me kova një maçok
-Për ku vete babelok?-
Pyet pata fugetarin
-Po nxiton të shuash zjarrin?
Maqi qull si në dush:
-Jo po shkoj të marr ca prush!

post original by http://forumijone.net
Please Share it! :)

No comments :

Post a Comment